Utrustning

 

 

 

 

Utrustningen man behöver består av en sele, ev. skakel eller linor och något hunden skall dra på.  

Lokselen använder du tillsammans med en skakel. Det finns även en skakel för tvåspann så man kan dra med flera hundar samtidigt. Hundarna går då efter varandra på ett led. Lokselen har fästen på båda sidorna av hunden där man fäster skakeln. Skakel finns i glasfiber och i rotting. Köper man en i rotting så måste man tänka på att spänna den när den inte används. Annars förlorar den formen.

Nomeselen har fästpunkten bakom hunden eller uppe på ryggen. Skall den användas till vikter så får det vara den med fästpunkt bakom hunden. Även med denna kan du dra med flera hundar, de går då parvis. Går att använda vid spårarbete och skyddsarbete med hunden. Tradionell X-backmodell för drag och skidtolkning. Selarna är tillverkad av polyesterband för lång hållbarhet, fodrade med cellplast laminerat med nylonväv. Cellplasten har slutna celler så att väta ej absorberas. Halvfodrad rekommenderas för pälsade hundar. Helfodrad rekommenderas för korthåriga hundar.

Kombisele är en kombinationsele för både nordiskstil och för att dra med skakel. Den går att spänna in genom att fästa linor vid korset/svansen på hunden eller på vardera sidorna på hunden för att kunna dra med skakel. Kombiselen går även att använda vis spår och vid skyddsarbete med hunden. Tradionell X-backmodell för drag och skidtolkning. Selarna är tillverkad av polyesterband för lång hållbarhet, fodrade med cellplast laminerat med nylonväv. Cellplasten har slutna celler så att väta ej absorberas. Halvfodrad rekommenderas för pälsade hundar. Helfodrad rekommenderas för korthåriga hundar.

Skidutrustning skatingutrustning – skidor, stavar och pjäxor. Det går fortare att köra skatingstil än klassisk och det gäller att underlätta för hunden så mycket som möjligt.

Det går alldeles utmärkt att åka skidor med sin hund med vanliga, klassiska skidor också! Låt inte fel slags skidor hindra dig från att upptäcka hur fantastisk roligt och trevligt det är att åka skidor med sin bäste vän! Det går alldeles utmärkt att åka skidor med sin hund med vanliga, klassiska skidor också! Låt inte fel slags skidor hindra dig från att upptäcka hur fantastisk roligt och trevligt det är att åka skidor med sin bäste vän!

Pulka 

Linor

Expanderlionorna kan vara tillverkade i 19 mm polyesterband. Joggingkopplen är har expanderande funktion. Draglina – mellan skidåkare och hund. Består till hälften av vanlig lina och hälften expanderlina. Expanderlinan förhindrar att det blir tvära ryck eller stopp. Den skall vara ca 1,5- 2,5m lång.

Tolkbälten
Tillverkad i svart polyamidväv med stoppning av Evazote för god komfort. Panikkrok eller motsvarande är löpande på en lina med två fästpunkter för maximal röresefrihet. Grenremmar håller bältet kvar på höften. Detta minimerar skaderisk i ryggen.

Kätting/ bildäck

Pilatesboll

Klicker