Triathlon med hund 2020

Triathlon med hund 5 september 2020!

Årets Triathlon med hund kommer att anordnas av Agardhs Hundsport och PTK9.

Vi kommer att hålla till vid Rosersbergs slott. Första deltävlingen är simning och kommer att utföras nedanför slottet vid bryggan.

Triathlon med hund 2020

09:00 Utkvittering av nummerlappar vid starten.

10:00 Bangenomgång vid ”Startområdet”.

10:30 Beräknad starttid för lagdeltagarna i motionsklass.

11:00 Beräknad starttid för individuellt startande motionärer.

Starttiderna kan komma att ändras.

Sista anmälningsdag är

14 augusti 2020

Uppdaterade startlistor finns på www.agardhshundsport.se. Listorna uppdateras en gång i veckan.

Vaccinationsintyg på hunden ska kunna visas upp innan start vid bangenomgången. Ni ansvarar själva för att hunden och hundföraren är försäkrade under denna dag. Vi kommer att ha funktionärer efter hela banan om det skulle inträffa något.

Sponsorer

Vill du vara med och sponsra årets Triathlon med hund? Har ni frågor och funderingar så tveka inte att höra av er till vår sponsringsansvarige.

Regler och genomförande

Starten:

Lagdeltagarna och de individuella deltagarna kommer att starta i två olika grupper, elit och motionär/nybörjare.

En uppdaterad startlista kommer att finnas vid starten, därför är det viktigt att eventuella ändringar meddelas i tid, senast 3 dagar innan start!

Simning: 100 meter

Samtliga hundar ska ha flytväst. Hunden ska vara kopplad eller under kontroll under simningen. Hundförare och hund kommer att simma ut i öppet vatten och runda två bojar och sedan tillbaka till land för att sedan fortsätta med cyklingen. Hundföraren kopplar eventuellt om hunden och tar av flytvästen i växlingsområdet.

Cykling: 3,9 km

Här använder ni egen cykel med springer eller i koppel, där hunden springer bredvid cykeln i halsband utan att dra alternativt expanderlina, där hunden drar i lämplig dragsele. Hundföraren har givetvis hjälm. Det kommer att vara grusväg på flack mark. Därefter lämnas cykeln i växlingsområdet och ekipaget fortsätter med att löpa 4,6 km tillsammans. Hjälm och handskar ska givetvis bäras.

Löpning: 4,6 km

Hunden springer bredvid hundföraren i koppel och halsband utan att dra. Alternativt i midjebälte på hundföraren, expander och anpassad dragsele på hunden, där hunden drar/hjälper hundföraren. Det är i ett elljusspår som är kuperat och har inslag av riktigt branta backar.

Regler

Alla som deltar i eventet genomför alla delmoment i en följd. De som deltar i genomför alla momenten i en följd innan de skickar iväg nästa lagkamrat i stafettform. Lagkamraterna får hjälpa till vid växlingarna.

Vaccinationsintyg på hunden ska kunna visas upp innan start vid bangenomgången. Ni ansvarar själva för att hunden och hundföraren är försäkrade under denna dag.

Hunden måste vara minst 18 månader då det ingår cykling tillsammans med hunden! Är hunden 12 månader eller äldre så kan cyklingen bytas ut mot löpning, detta måste meddelas vid anmälan.

Vi kommer att ha funktionärer efter hela banan om det skulle inträffa något.

Gruppindelning

I år kommer vi erbjuda två olika startklasser: elit och motionär/nybörjare. Ni väljer själva vilken grupp ni tror att ni passar in i.

Funktionärer

Vill du hjälpa till som funktionär? Ring eller maila info@agardhshundsport.se eller 070-779 93 23.

Anmälan och anmälningsagvift

Skicka er anmälan med lagnamn, deltagarnas namn, hundarnas namn och ras till info@agardhshundsport.se. En faktura på anmälningsavgiften kommer att skickas via mail till den som anmäler laget. Anmälan är bindande och avgiften betalas endast tillbaka efter uppvisat veterinär eller läkarintyg. Lagnamnet och deltagarna kommer att läggas upp hemsidan och facebook-gruppen ”Triathlon med hund” när anmälningsavgiften är registrerad hos oss.

Pris lag: 600 kr/lag

Pris individuellt: 300 kr/deltagare

Övrigt

Inga lösa hundar, plocka upp efter din hund, parkera bilen på stora parkeringen vid slottet (se kartan), ta med vatten och egen matsäck. Vi hjälps alla åt i växlingsområdet så att alla kommer i väg utan problem.

Tänk på att ta med en sopsäck till ert ombyte vid dåligt väder. Glöm inte flytvästen och vatten till hunden. Funktionärerna kommer att finnas på plats kl. 07:30 om ni behöver hjälp. Vi kommer att sätta upp banan dagen innan (bifogad karta). Parkering finns på framsidan av slottet, ni får alltså INTE köra ner bilarna till bryggan.

Startlista kommer att finnas vid starten. Viktigt att ni håller koll på er starttid.

Uppdaterad information finns även på Facebook, Triathlon för hund  

Kontakt och huvudansvarig för eventet

Har ni frågor och funderingar så tveka inte att höra av er.

Maila: info@agardshundsport.se eller ring 070-779 93 23

Britta Agardh, Agardhs Hundsport AB