Cert. PT för hund- i din egen takt

Certifierad Personlig Tränare för hund (PT för hund) i din egen takt.

Certifierad Personlig Tränare för hund (PT för hund) i din egen takt.

Behovet av att vägleda andra hundägare till att ge sina hundar bättre tränings- och livsstilsvanor är större än någonsin. Därför är personlig tränare för hund ett växande framtidsyrke. Du får bred och gedigen kunskap och konkreta arbetsverktyg för att kunna börja en framgångsrik karriär inom hundbranschen. Du lär dig skapa individuella träningsprogram och vägleda allt från nybörjare till högpresterande hundar inom funktionell träning. Du lär dig anpassa rätt träningsform och träningsredskap till varje hund. Som personlig tränare ska du inte bara instruera, du måste även motivera, inspirera och vägleda klienter och ge en positiv upplevelse som genererar en varaktig förändring.

NYHET!

Utbilda dig till PT för hund i höst!

Block 1–4 är på distans och du kan påbörja din utbildning när du vill.

Block 5 genomförs i Norrtälje den 27–28 november.

Examinationen genomförs 22 januari även den i Norrtälje.

Utbildningen består av såväl praktik/närstudier som distansstudier.

Distansstudierna (block 1-5) omfattar föreläsningar via webinar, casestudier och ett specialarbete eller praktik inom fysträningen och dess effekter. Distansstudierna sker i egen takt och brukar ta cirka tre till sex månader.

Praktik/närstudier (block 5) är fysiska träffar och den omfattar två dagar (09:00-17:00).

Examinationshelg (block 6) är även den en fysisk träff och den omfattar en dag (09:00-17:00 lördag). Själva examinationen tar ca. 90 minuter.

Utbildningen innehåller även två stycken deltentamen som genomförs på distans.

Efter avklarade studier tilldelas du ett certifikat och ett utbildningsintyg med omdöme från kund och kursledare och en ID-bricka. Du kan alltid sitta med som åhörare, kostnadsfritt, på redan avklarade utbildningar för att hålla kunskaperna uppdaterade. 

Du startar utbildningen du vill och bokar praktiken och examinationen när du är redo för examination! Examinationen sker i norra Stockholm.

Förkunskaper: Din ålder ska vara från 18 år och uppåt. Viss datorvana krävs då vissa uppgifter skickas in digitalt till kursledaren. Du behöver ha ett stort intresse för hundar och klara fysik aktivitet tillsammans med hunden. Du ska vara socialt kompetent.

Mentor: Du kommer att tilldelas en mentor under utbildningen som kommer att kunna hjälpa och stötta dig genom hela utbildningen.

Är du intresserad av denna utbildning?

Maila info@agardhshundsport.se eller ring Britta Agardh 070-779 93 23.

Pris: 15.000 kr (kurslitteratur ingår)

Kursavgiften går att delbetalas, via www.webbkursportal.se (https://www.webbkursportal.se/course/agardhshundsport-2) eller via klarna (https://www.agardhshundsport.se/produkt/personlig-tranare-for-utbildning)

Väljer du att avsluta dina studier under pågående utbildning återbetalas ej beloppet, men du har rätt att slutföra dina studier i ett senare skede utan extra kostnad, dock max 1 år efter påbörjad studie. Du kan alltid ansöka om ett “nytt studieår”. Hör av dig i god tid.

Utbildningens innehåll:

Block 1- Distansstudier via webb-kurser.se

  • Fysiologi
  • Anatomi
  • Funktionella grundrörelser
  • Träningsfysiologi
  • Träningsupplägg
  • Cirkelträning

Block 2- Distansstudier (90 min)

  • Företagande- med Cathy Lewis.

Block 3- Distansstudier (90 min)

  • Nutrition- med Ida Bergström.

Block 4- Distansstudier (90 min)

  • Mental Coachning- med Gunilla Backman.

Block 5- Praktik/närstudie (två dagar, 09:00-17:00)

  • Hemtentamen 1 (block 1-4)
  • Funktionell styrketräning
  • Pulsträning
  • Löpbandsträning
  • Funktionell uthållighetsträning
  • Balans – och koordinationsträning
  • Konditionstester
  • CTL för godkända deltagare.

Block 6- Praktik/närstudier (en dag 09:00-17:00)

  • Hemtentamen 2 (block 5)
  • Praktiskt tillämpade övningar
  • Examination och certifiering.

Övrigt: Fallstudier och projektarbete eller praktik.

Totalt 52 h teoretisk och praktisk utbildning med handledare. (https://www.webbkursportal.se/course/agardhshundsport-2)

Certifiering/recertifiering

Certifiering är en standardiserad prövning, för utfärdande av ett certifikat eller intyg, som bland annat kan bestå av en licens, ett diplom eller yrkeslegitimation. Certifikatet utföras av ett organ, en juridisk eller fysisk person som skriftligen försäkrar att innehållet i ett dokument överensstämmer med verkligheten.
Certifiering kan utföras för personliga kunskaper eller färdigheter, eller för produkter, organisationer eller institutioner.
Så här går det till: Certifieringsprovet består av både teoretiska och praktiska provdelar. Det finns även krav på inlämningsuppgifter, forskningsarbeten, presentationsframställning inför grupp och social kompetens.
Det teoretiska provet är skriftligt och innehåller frågor av både flervalskaraktär och beskrivningsfrågor.

Självklart gäller samma krav vid certifiering som vid re-certifieringen.

Kravet för att bli godkänd på det teoretiska certifieringsprovet är detsamma som det normala kravet i högskolan det vill säga 65 procent rätt.

För att bli godkänd krävs också 100 % närvaro på alla lärarhandledda lektioner, inklusive de utbildningslektionerna som är förlagda via internet via webinar. Det gäller även att eleven är aktiv under lektionerna. Certifikatet är giltigt i 5 år.

Efter avklarade och godkända studier tilldelas du ett certifikat och ett utbildningsintyg med omdöme från kund och kursledare och även en ID-bricka.

Recertifiering (förnyelse) efter 5 år

Syftet med recertifiering är att säkra kvaliteten genom att försäkra sig om kontinuerlig fortbildning och uppdatering av kunskaper och färdigheter hos de personliga tränarna för hund. Efter hand försämras kunskaperna och det är därför nödvändigt med någon form av regelbunden utbildning och utvärdering för att skydda kundens intressen.

För att bli recertifierad krävs att deltagaren:

 • Arbetat som personlig tränare för hund under minst totalt 35 timmar/år under 5 år sedan certifiering eller sedan senaste recertifiering.
 • Inte har erhållit några befogade klagomål sitt yrkesutövande eller sitt professionella uppträdande.
 • Utvecklat sin kompetens genom att forskat eller publicerat artiklar inom träningsfysiologi eller liknande. Och/eller kompletterat utbildningen med andra relevanta utbildningar inom hundträning, eller gått repetitionsutbildning (block l eller 5).

En reaktion på “Cert. PT för hund- i din egen takt

 1. Pingback: Sponsring av Triathlon med hund 2020 | Agardhs Hundsport AB

Kommentarer inaktiverade.