Föreläsningar

Friskvårdsträning för hundar

Konkurrensen inom hundsporten blir tuffare och tuffare för varje dag som går. Nya hundsporter presenteras varje år, och vem vill inte vara med och vinna? Många hundägare glömmer bort grunden till all hundsport, oavsett vilken det är, nämligen rörelse. Musklerna skapar denna rörelse, oavsett ras, ålder eller kön. Olika hundsporter ställer givetvis olika krav på muskelkraft, effekt, precision och uthållighet. Hundens muskler är väldigt anpassningsbara, men bara de muskler som används/tränas som påverkas, vilket gör effekten på träningen grenspecifik. Vi kommer att börja med att titta på grund -och träningsfysiologin. Därefter så ska jag visa hur du kan lägga upp träningsprogram och mäta hundens träningsresultat. Jag kommer att presentera olika träningsmetoder och ett helt nytt sätt att tidseffektivt träna hunden genom cirkelträning. Föreläsningen är både teoretisk och praktisk, med eller utan hund.

Min förhoppning är att denna föreläsning ska väcka intresse för den fysiska aktiviteten tillsammans med hunden. Tanken är att nybörjare, flitiga tävlingsekipage och yrkesaktiva hundmänniskor ska hitta inspiration och idéer.

Föreläsningen går boka som 4 h, 8 h, eller under två heldagar. Även kortare föreläsningar och inspirationsdagar går givetvis att ordna.

Fördjupningsföreläsningar i pulsträning och löpbandsträning går också att ordna.

Boken 365 Fysträning för hundar kommer att finnas att köpa för ett bra pris!

Pris: 1000 kr/h+ resor

För bokning eller offert: info@agardhshundsport.se eller 070-7799323

Välkomna

nkp2