Triathlon med hund 2013

17 augusti, 2013

Triathlon är en uthållighetsidrott där momenten simning, cykel och löpning utförs i en följd. Sporten är allsidig, omväxlande, miljövänlig och utmanande. Detta är en modern livsstilsidrott som kännetecknas av fart, styrka och uthållighet.

Triathlon är en sport för alla, inte bara för elitidrottare utan även för motionärer.

Vi är pionjärer när det gäller att genomföra Triathlon med hund, men vi tror att detta är framtidens hundsport.

Simning:

Samtliga hundar och hundförare skall ha flytväst. Hunden ska vara kopplad under simningen. I år simmar samtliga tillsammans med sina hundar i vattnet.

Cykling:

Egen cykel med springer eller i koppel, där hunden springer bredvid cykeln i halsband utan att dra alt. expanderlina i fronten på cykeln, där hunden drar i nomesele. Hundföraren har givetvis hjälm eftersom det är kuperad terräng. Rekommenderar att ni har en mountainbike eller liknande.

Löpning:

Hunden springer bredvid hundföraren i koppel och halsband utan att dra. Alt midjebälte på hundföraren, expander och nomesele på hunden. Där hunden drar hundföraren.

Övrigt:

Vatten till hund och hundförare. Vaccinationsintyg. Varma kläder och eventuellt täcke till hunden.

Regler och genomförande

Vi kommer att hålla till på Bommersvik. Parkeringsplatser kommer att finnas uppskyltade.

Alla lag startar samtidigt, med simning på ca. 100 meter. Hundförare och hund kommer att simma ut i öppet vatten och runda en boj och sedan tillbaka till land för att sedan fortsätta med cyklingen. Hundföraren kopplar om hunden och tar av flytvästen och cyklar ca. 4 km. Därefter lämnas cykeln och ekipaget fortsätter med att löpa ca. 3 km tillsammans. Eventet startar och avslutas på samma ställe.

Vaccinationsintyg på hunden ska kunna visas upp innan start. Ni ansvarar själva för att hunden och hundföraren är försäkrade under denna dag.

Varje dag insjuknar det barn i någon slags cancer. Det kanske inte är ditt eller mitt, men det är någons barn som drabbas. Genom att skänka ett bidrag till denna välgörenhet hjälper vi till med forskning och ger barnen en möjlighet till att få vara barn. Vi ser detta som ett bidrag till framtiden- till Framtidens barn!

Agardhs Hundsport HB

Erika Heintz – Priza

Magnus Bergström – Meex

Anni Olsson – Trixa

Svenska Hovawartklubben

Lagledare: Staffan Bryngelsson – Dundra

Lars Bryngelsson – Ziri

Gunilla Pöchhacker – Elda

K9- Stockholm

Stefan Englund – Sajke´s Ymer

Fredrik Andreasson – Kaiser

Kling

Black and Blond

Jesper Gröndahl – Mezzi

Ulrika Fant – Toya

Tony Holm – Pastis

Smurfarna

Mikael Ribjer – Bubblan

Pontus Lundblom – Sky

Therese Saarinen – Pajas

Individuellt deltagande:

Jenny Hägglund

Lotta Riboe

Gustav – Laban

magnus11