Realgymnasiet- APL, praktikvecka

2018-03-19 kom Jasmin Gustafsson och Emma Bengtsson från Realgymnasiet i Helsingborg till Stockholm för att påbörja sin APL, praktikvecka, hos oss Personliga Tränare för hund (PTK9.se).

Vi började med ett besök hos Anna Larsén på Lidingökopplet i Hjorthagen. Eleverna fick vara med när hundarna tränades i Water Wakler (vattentrasken), genomgick laserbehandling och rehabiliteringstränades. Besöket avslutades med att eleverna höll en cirkelträningskurs för fem deltagare på egen hand. De briljerade bokstavligen!

På torsdagen åkte vi ut till Roslagens hundrehab och Linda Ahrnborg som visade eleverna allt om bassängträning både för rehabilitering och friskvård. Eleverna fick givetvis själva simma med ett par hundar. Linda visade laserbehandling, massage och cirkelträning i vatten med hundarna. Vi fick även pulstesta en rottweiler, Qalle. Även glukos, laktat och temperatur togs på hunden. Härliga diskussioner om resultat och utfall. Tack Hans Öijerstedt för lånet av hund.

Veckan har varit intensiv men mycket givande. Vi Personliga Tränare för hund är mycket stolta att ha fått möjligheten att få visa upp vår verksamhet och hoppas på fler gymnasiepraktikanter framöver.

Ett stort tack till alla hundägare som ställt upp med hundar denna vecka.