Om oss

Välkommen till Agardhs Hundsport AB!

Britta Agardh heter jag och är licensierad Personlig Tränare (2018) och certifierad Personlig Tränare på hund (2013) och certifierad Fysioterapeut på hund (2010). Jag är även utbildad allmänlydnads instruktör (2011) och provledare inom uthållighetsprov UHP, via SBK (2013), och har även gått Pedagogisk barn -och ungdomsledarutbildning i idrott via SISU (2001) och licensierad BeteendeCoach (2017).

Jag har två barn, Wilia (2007) och Eric (2013) och två hundar (Harro, schäfer och Jimmy, blandras).

Min specialitet är fysträning av hundar och coachning av hundekipage. Jag har under många år fördjupat mig i pulsmätning på hundar och människor för att kunna se effekten av träning och återhämtning. Min egen målsättning med träningen är att få en träningsvariation där både jag och hunden har ett långsiktigt hållbart träningsupplägg.

2014 startade jag upp cert. Hundfriskvårdare på gymnasienivå med inriktning friskvård/fysträning för hundar. Jag skräddarsyr utbildningar efter skolan och elevernas behov.

2003 fick jag anställning på ett vaktbolag och arbetade som hundförare i Stockholm i 15 år. 2015 startade jag utbildningen cert. PT för hund, och har utbildat ett 40-tal Personliga Tränare för hund i Norden.

2018 började jag på Svenska Brukshundklubben som projektledare över “Upp och Hoppa- Sund med Hund” som finansieras av Svenskt Friluftsliv. En av mina uppgifter är att utbilda deltagare till SBK Friskvårdsinstruktörer och SBK Lärare Friskvård. Jag lägger träningsprogram på olika nivåer där deltagarna kan träna löpning och styrketräning på distans tillsammans med sin hund.

Jag har skrivit fyra böcker i ämnet fysisk träning för hundar. Böckerna ingår givetvis som undervisningsmaterial i de utbildningar som jag håller.

– Konditionsträning för hundar, 2011

– Fysträning för aktiva hundar, 2013

– 365 Fysträning för hundar, 2015

–  Fysträning för hundar, 2017

Jag skriver även artiklar i olika tidningar och föreläser på en rad platser i hela Norden.

Jag tävlade längdskidor under många år som junior i Berg/Åsarna och har än idag ett brinnande intresse för just längdskidåkning med eller utan hund.

Sajke´s Ymer och jag tog brons i SM 2010 i nordisk stil i Sundsvall och guld i SM 2010 i barmarksdrag i Mora.

Ring eller maila mig om du har frågor.

Maila: info@agardhshundsport.se

eller ring: 070-7799323