Triathlon med hund 2014

Triathlon med hund 23 augusti 2014.

Triathlon är en uthållighetsidrott där momenten simning, cykel och löpning utförs i en följd. Sporten är allsidig, omväxlande, miljövänlig och utmanande. Detta är en modern livsstilsidrott som kännetecknas av fart, styrka och uthållighet.

Triathlon är en sport för alla, inte bara för elitidrottare utan även för motionärer.

Vi är pionjärer när det gäller att genomföra Triathlon med hund, men vi tror att detta är framtidens hundsport. Det är tredje gången som vi anordnar denna tävling.

Tävla i lag eller individuellt. Lag med tre deltagare.

I år så kommer vi att ha en veterinär på plats och ta tider på alla deltagare.

Simning: Ca 100-150 meter

Samtliga hundar och hundförare skall ha flytväst. Hunden ska vara kopplad under simningen. Alla simmar tillsammans med sina hundar i vattnet.

Cykling: Ca 3,5 km

Egen cykel med springer eller i koppel, där hunden springer bredvid cykeln i halsband utan att dra alt. expanderlina i fronten på cykeln, där hunden drar i nomesele. Hundföraren har givetvis hjälm. Det kommer att vara grusväg på flack mark. Vi rekommenderar att ni har en mountainbike eller liknande.

Löpning: Ca 5 km

Hunden springer bredvid hundföraren i koppel och halsband utan att dra. Alt midjebälte på hundföraren, expander och nomesele på hunden, där hunden drar/hjälper hundföraren. Det är i ett elljusspår som är kuperat och har inslag av riktigt branta backar.

Övrigt:

Vatten till hund och hundförare. Vaccinationsintyg. Varma kläder och eventuellt täcke till hunden. Det kommer att finnas möjlighet att duscha i anslutning till tävlingen.

Regler och genomförande

Vi kommer att hålla till på Rosersbergs slott. Parkeringsplatser kommer att finnas uppskyltade. Första deltävlingen är simning och kommer att utföras nedanför slottet vid bryggan.

Alla lag startar samtidigt, med simning på ca. 100-150 meter. Hundförare och hund kommer att simma ut i öppet vatten och runda en boj och sedan tillbaka till land för att sedan fortsätta med cyklingen. Hundföraren kopplar om hunden och tar av flytvästen och cyklar ca. 3,5 km. Därefter lämnas cykeln och ekipaget fortsätter med att löpa ca. 5 km tillsammans. Eventet startar och avslutas på samma ställe.

Vaccinationsintyg på hunden ska kunna visas upp innan start vid veterinärbesiktningen. Ni ansvarar själva för att hunden och hundföraren är försäkrade under denna dag.

Pris: 100 kr/deltagare (allt går till Barncancerfonden). Betalas in på http://www.barncancerfonden.se/1307062131, ange ditt namn/lag

Vi behöver funktionärer som hjälper till på tävlingsdagen.

Vi har fått in en del sponsorer, men är ditt företag intresserade av att ställa upp så kontakta oss.

Vi återkommer med exakta tider när vi vet hur många anmälda lag som kommer att starta.

Varje dag insjuknar det barn i någon slags cancer. Det kanske inte är ditt eller mitt, men det är någons barn som drabbas. Genom att skänka ett bidrag till denna välgörenhet hjälper vi till med forskning och ger barnen en möjlighet till att få vara barn. Vi ser detta som ett bidrag till framtiden- till Framtidens barn!

Har ni frågor och funderingar så tveka inte att höra av er.

Britta Agardh och Stefan Englund