Triathlon med hund 2013

Triathlon med hund 2013

 

17 augusti, Bommersvik

10:00     Tid för bangenomgång

10:30     Start lag 1-4

12:00      Start lag 5-8

14:00      Prisutdelning

Triathlon är en uthållighetsidrott där momenten simning, cykel och löpning utförs i en följd. Sporten är allsidig, omväxlande, miljövänlig och utmanande. Detta är en modern livsstilsidrott som kännetecknas av fart, styrka och uthållighet.

Triathlon är en sport för alla, inte bara för elitidrottare utan även för motionärer.

Vi är pionjärer när det gäller att genomföra Triathlon med hund, men vi tror att detta är framtidens hundsport.

Vi kommer att anordna detta event som en lagtävling med tre deltagare i varje lag. Önskar man delta individuellt så går även det att ordna.

Vill ni komma och titta på så är ni givetvis välkomna. Vi behöver folk som kan tänka sig att ställa upp som funktionärer under denna dag.

Utrustning

Simning:

Samtliga hundar och hundförare skall ha flytväst. Hunden ska vara kopplad under simningen. Det kommer att finnas möjlighet att låna kanot för de som inte har egen, om ni inte väljer att simma tillsammans med hunden i vattnet.

Cykling:

Egen cykel med springer eller i koppel, där hunden springer bredvid cykeln i halsband utan att dra alt. expanderlina i fronten på cykeln, där hunden drar i nomesele. Hundföraren har givetvis hjälm eftersom det är kuperad terräng. Rekommenderar att ni har en mountainbike eller liknande.

Löpning:

Hunden springer bredvid hundföraren i koppel och halsband utan att dra. Alt midjebälte på hundföraren, expander och nomesele på hunden. Där hunden drar hundföraren.

Övrigt:

Vatten till hund och hundförare. Vaccinationsintyg. Varma kläder och eventuellt täcke till hunden.

Regler och genomförande

Vi kommer att hålla till på Bommersvik. Parkeringsplatser kommer att finnas uppskyltade.

Lag 1-4 startar samtidigt med simning på ca. 50 meter. Hundförare och hund kommer att simma ut i öppet vatten och runda en boj och sedan tillbaka till land för att sedan fortsätta med cyklingen. Hundföraren kopplar om hunden och tar av flytvästen och cyklar ca. 3 km. Därefter lämnas cykeln och ekipaget fortsätter med att löpa ca. 1 km tillsammans. Eventet startar och avslutas på samma ställe.

Vaccinationsintyg på hunden ska kunna visas upp innan start. Ni ansvarar själva för att hunden och hundföraren är försäkrade under denna dag.

Vägbeskrivning

www.bommersvik.se

Anmälan

Då det bara kommer att finnas möjlighet till 8 lag att delta så ska anmälningen ske via mail till info@agardhshundsport.se. Ange en deltagare som är ”lagledare” och laguppställningen med hundförarens namn och hundens namn. Ange även namnet på laget…

Anmälningsavgiften är 100 kr/deltagare  och ska betalas in på bankgiro 447-9952 senast den 1 september. Ange namn på hundföraren på inbetalningen.

Frågor?

Ring Britta Agardh 070-7799323 eller maila: info@agardhshundsport.se

Anmälda lag:

Agardhs Hundsport lag 1

Lagledare: Anette Bergström- Okey

Magnus Bergström- Meex

Sanna Engborg- Jack

Agardhs Hundsport lag 2

Suzanne Gyllenbielke- Dagny

Eleonor Sjögren- Mea
Alvin och gänget.

Lagledare: Jan Klauser – Korth Vorsthe Casper

Christian Klauser – Tollaren Alvin

Matilda Midbjer – Sibirien huskey Azula