Sammanställning av sommarens aktiviteter

13-14 juni     Triathlon med hund-läger i Strängnäs

27 juni     Föreläsning “Pulsträning och utfodring för aktiva hundar” i Sveg. Se nedan!

14 augusti     Kursstart Personlig Tränare i Stockholm.

22 augusti     Föreläsning- Pulsträning för hundar.

6 september     Triathlon med hund, Rosersbergs Slott

Pulsträning och utfodring för aktiva hundar

Formtoppning inför jakt- och tävlingssäsong (i samarbete med Agardhs Hundsport)

Inför jakt- eller tävlingssäsong vill vi att hunden ska orka med den träning vi utsätter den för. Om hunden orkar det vi begär av den under träningen kommer den att kunna prestera bättre under jakt- och tävling. När vi begär mer av hunden än den är tränad för kommer den att bli okoncentrerad i arbetet den utför, bli slarvigare, långsammare och risken för att den ska göra misstag som kan leda till skador ökar. Att träna med pulsmätning är ett sätt att både kontrollera hundens hälsa och att den hinner återhämta sig på den tid vi förväntar oss att den behöver. Det är också ett instrument för att lägga träningen på rätt intensitetsnivå för individen samt att intensiteten ligger rätt i förhållande till den fysiska ansträngning vi förväntar oss att den ska klara. Rätt intensitet under träningen är viktigt för både för slutresultat och prestation men minst lika viktig för att minska risken för överansträngningsskador både under träning och tävling.

Lika viktigt som att träningen ligger på rätt nivå är rätt sammansättning på fodret samt tajmingen av näringstillförseln för att hunden ska kunna prestera på en hög nivå, återhämta sig, förhindra nedbrytning av muskulatur och minska risken för skador under intensivare träningsperioder och under jakt- och tävlingssäsong.

Kursinnehåll:

– Distans och intervallträning

– Styrketräning

– Hundens Puls

– Konditionstest

– Uppvärmning och nedvarvning

– Pulsmätning

– Praktisk tillämpning med egna hundar

– hundens förmåga att utnyttja olika energikällor vid fysisk aktivitet

– den arbetande hundens energibehov

– foderkunskap

– optimering av utfodring under jakt- och tävlingssäsong

– vätska och vätskebehov

Datum och Tid: 27/6 kl. 09.00-16.30

Plats: Brukshundsklubben i Sveg

Pris: 950 kr/person

Anmälan skickas till: info@fjallvittrans.com. Ange ditt namn, adress och telefonnummer samt hundens namn, ras och ålder. Du får då en faktura på kursavgiften till din e-postadress, sista anmälningsdag 12/6 kursavgiften ska vara tillhanda senast 15/6. Anmälan är bindande. Kursmaterial och fika ingår.

Presentation av oss som håller kursen

Britta Agardh (Pulsträning)Cert fysioterapeut Hund (ReDog Västerås), specialiserad på att rehabilitera och förebygga skador på hund, personlig tränare på hund, utbildad allmänlydnadsinstruktör via SBK, utbildning via SBK som provledare inom uthållighetsprov UHP, tävlade längdskidor under många år som junior i Åsarna, tävlat aktivt i drag med sin tjänstehund, Sajke´s Ymer tog brons i SM 2010 i nordisk stil i Sundsvall och guld i SM 2010 i barmarksdrag i Mora.

Ylwa Jonasson(Utfodring)leg. Dietist Human, Massageterapeut och Friskvårdskonsult Hund (Hundkuranten, Anna Nähl), utbildad laserterapi smådjur (ReDog Västerås)Balansbollsintruktör (Åre Hunrehab)Skelett och ledhälsa (Inst. För Smådjur, SLU Uppsala)Ägare av fyra korthåriga vorsteh som används till fågeljakt på fjäll och i skog samt som apportörer och eftersök på skadat klövvilt. Startar på jaktprov på fjäll och i skog. Årligen långa fjällturer på några veckor såväl sommar som vinter ibland i kombination med jakt då hundarna bär klövjeväskor eller drar pulka beroende på säsong. Den längsta vinterturen 5 veckor med tält i gränsfjällen mellan Norge och Sverige, drygt 70 mil.

Agardhlogga