Power Bands for Dogs

Power Bands for Dogs.2015-05-05 14.22.35benmanschetter fram1

S (gula)- 110 kr+ frakt

M (blåa)- 120 kr+ frakt

L (röda)- 130 kr+ frakt

Power Bands är framtagna för att träna friska hundar utan belastning och på så sätt minimera risken för belastningsskador eller slitage. Träning med Power Bands passar alla typer av hundar, oavsett ras, ålder eller form.

Vi rekommenderar även att de används på hundar som har neurologiskt nedsatt placeringsförmåga, då de ger hunden ökad rörelsekontroll. Redan efter ett par dagar så kommer hunden att få ett längre steg, större rörelseomfång, och en bättre pendelrörelse, vilket ökar muskelaktiviteten. Efter ett par veckor så kommer hunden att ha utökat sitt muskelomfång och tidigare spänd muskulatur kommer att kännas betydligt mindre anspänd. Framgången beror på att hundens träning ökas succesivt enligt medföljande schema på fyra veckor och ändrar hundens

Benmanschetterna används parvis, fram eller bak och är enkla att sätta fast oavsett storleken på hunden. Vi rekommenderar att benmanschetterna används i minst fyra veckor, 2-4 gånger per år för att upprätthålla muskelvolym och steglängden på hunden. Hunden ska vara kopplad och gångart eller tempo baseras på målsättningen med träningen.

Kontakta en fysioterapeut eller veterinär vid eventuella frågor.

Gå in på webshopen eller maila din beställning till info@agardhshundsport.se